Mektić: Zbog pozivanja na džihad Vahidin Delić će biti pod posebnim nadzorom

16.01.2019. | 18:14

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je da će pod posebnim tretmanom bezbjednosnih službi biti Vahidin Delić, koji je na svom “Fejsbuk” profilu objavio snimak u kojem se mudžahedini pozivaju na rat “kada dođe vrijeme”.

Mektić je dodao da je upoznat o sadržaju videa i prijetnjama da će se mudžahedini ponovo okupiti i da samo čekaju da im se ukaže prilika da počne rat.

– Rečeno je da će se odazvati odavde tom ratu, da će doći iz Evrope. To može da se završi na njihovim pustim razmišljanjima i konstatacijama – rekao je Mektić novinarima.

On je istakao da bezbjednosne agencije ovaj problem drže pod kontrolom i prate Vahidina Delića.

Prema Mektićevim riječima, Delić samo pokušava da stvori dodatne tenzije, nervozu i pokušava da unosi strah.

– Nema govora da ćemo tolerisati bilo kakvu radnju koja ima elemente bilo kakvog krivičnog djela i moraće da odgovaraju za to – rekao je Mektić.

Na društvenim mrežama objavljen je video koji slavi “vakat kada će doći rat” i poziva “braću mudžahedine iz Evrope da se ujedine i dignu kada dođe vrijeme za džihad”.

Kontroverzni video na svom “Fejsbuk” profilu objavio je izvjesni Vahidin Delić i za samo nekoliko dana imao je više od 75.000 pregleda.

U ovom klipu se veliča i zloglasni odred “El mudžahedin”, a ono što posebno zabrinjava jesu komentari na video, među kojima – “Kad bude vakat došao i brat ide”, “Alah te nagradio i ja idem u te redove”, “Na Alahovom putu za vjeru islam ne žalimo svoje živote dati samo da bi Alahova riječ bila gornja, a nevjernička donja”.