Mektić: Nema veće štetočine od Dodika!

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ima najmanje prava da bilo kome prigovara oko političkog i stranačkog zapošljavanja.

Komentarišući za Insajder Dodikovu izjavu za “Sputnjik”, gdje je srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a sadašnje ministre iz Republike Srpske u Savjetu ministara BiH optužio da u Sarajevu “zapošljavaju i održavaju svoje ljude”, Mektić ističe da je upravo Dodik taj koji je, kako kaže, promovisao stranačko zapošljavanje.

– Već duže vrijeme nema veće štetočine za Republiku Srpsku od Milorada Dodika. Upravo je on taj koji je u Srpskoj uspostavio apsolutnu diktaturu i on ima najmanje prava da nekom govori o političkom i stranačkom zapošljavanju. Dodik je taj koji je više puta javno govorio da je mladim ljudima uzalud i završen fakultet i obrazovanje ako nisu članovi SNSD-a. Toliko o priči o zapošljavanju i vođenju stranačke politike i pretvaranja državnih institucija u stranačke – rekao je Mektić za Insajder.

Na ponovoljene optužbe srpskog člana Predsjedništva BiH da su ministri iz SDS-a u Savjetu ministara BiH, odnosno on i Mirko Šarović “podanici političkog Sarajeva”, Mektić odgovara da bi volio da Dodik ili bilo ko iz SNSD-a “konačno i precizno objave o kakvom se podaništvu radi”.

Mi smo u Sarajevu štitili interese Republike Srpske i ni na jednom mjestu nismo narušili niti umanjili njen značaj. Dodik nikad nije naveo nijedan konkretan primjer gdje smo to mi bili podanici ili gdje smo i na koji način naštetili interesima Republike Srpske. S druge strane, on i njegova stranka su u takvom podaništvu u Sarajevu bili desetak godina, što ukazuje na to da je Dodiku prvenstveno stalo da uđe u vlast i dočepa se resursa na nivou BiH jer je Republiku Srpsku, praktično, doveo u situaciju da je opljačkana do kraja. O Dodikovom podaništvu dovoljno govori i njegova politika, koju je do sada sto puta promijenio! Od njegovog odnosa prema BiH, zatim odnosa prema NATO, kojeg je upravo on doveo na vrata i Srpske i BiH, kao i njegov cjelokupan odnos kad je u pitanju samo stvaranje Republike Srpske. Njegova vladavina se pokazala kroz iscrpljivanje Republike Srpske i kroz izvlačenje ogromnog javnog novca zbog čege je Srpsku doveo u situaciju u kojoj se sada nalazi – izjavio je Mektić za Insajder portal.

 Ostavite komentar: