Mazalica uzvratio PDP-u: Od kad je gavran pocrnio nije bilo veće gluposti

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica smatra da od kad je gavran pocrnio nije bilo veće gluposti od one da su stranke iz Sarajeva “isporučile” SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda, kako tvrde Branislav Borenović i Igor Crnadak.

“Borenović, Crnadak i ostali dogovarali su sa tim strankama iz Sarajeva da glasaju za njihove liste. I oni su glasali. Naši kandidati SNSD-a nisu dobili niti jedan jedini glas mimo naših koalicionih – 53”, naglasio je Mazalica za Srnu, upitavši “kako je to SNSD dobio četiri delegata zahvaljujući strankama iz Sarajeva”!?

On je naveo da se SNSD borio da se izaberu njihovi delegati jer imaju namjeru, i to su do sada pokazali, da se u Parlamentarnoj skupštini BiH ne usvoji nijedan zakon na štetu Republike Srpske.

“SNSD se nije borio da mjesto delegata uskrati SDS-u, PDP-u ili Nebojši Vukanoviću, niti je o tome pregovarao sa bilo kojom sarajevskom strankom. I kako smo mi krivci za toliku mržnju i frustraciju koju pokazuju Borenović i Crnadak jer nisu dobili dovoljno glasova iz Sarajeva i jer su njihovi poslanici pravili nevažeće glasačke listiće, ili Vukanović, koji čak nije ni imao svog kandidata”, rekao je Mazalica.

On je istakao da je Republika Srpska politička zajednica, a njena autonomija podrazumijeva da se odluke koje se tiču Srpske ne donose izvan nje.

“Klub Srba u Domu naroda treba da uvažava stavove Narodne skupštine o važnim pitanjima i kad god to ona zatraži. Juče izabrani sastav delegata Srba u Domu naroda odražava i sastav Narodne skupštine. Nastojaćemo da važne zakone iz Parlamentarne skupštine BiH stavimo i pred poslanike opozicije, ali kad usvojimo zaključke kako da glasaju naši delegati iz Srpske, da obavežemo i tog jednog iz SDS-a, tako da ne vidim čemu ljutnja koja dolazi iz opozicije.

Da li zato što su im funkcije važnije od svega, pa se o njima ne mogu dogovoriti, ni između sebe ni sa sarajevskim strankama, ili zato što četiri delegata SNSD-a pojeftinjuju njihovu izdaju i podaništvo na BiH nivou, toliki trud da SNSD-u uskrate četvrtog delegata nije im se isplatio”, naglasio je Mazalica, dodavši da ko drugom jamu kopa, sam u nju upada.

Ostavite komentar: