Mazalica o Šmitu: Ima očigledan problem da pronađe sagovornika u Srpskoj

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je da Kristijan Šmit ima očigledan problem u pronalaženju sagovornika u Srpskoj i ocijenio da se može reći da je on “otaljao” obećanje dato samom sebi da će posjetiti Banjaluku.

“Šmit ima očigledan problem u pronalaženju sagovornika u Republici Srpskoj, čim je tokom nedjelje i dok je bilo više različitih aktivnosti u Banjaluci, našao samo banjalučkog biskupa /Franju/ Komaricu, da mu bude publika u demonstriranju to malo rejtinga kojeg ima na tlu Republike Srpske”, rekao je Mazalica Srni.

On je istakao da se može reći da je Šmit zapravo “otaljao” svoje obećanje samom sebi da će posjetiti Banjaluku, te dodao da je, nažalost, Komarica izabrao da učestvuje u tome i primi čovjeka kojeg je ignorisala čak i opozicija.

Mazalica smatra da povlačenje svih onih koji su u početku i davali na značaju Šmitu, govori o tome da je njegov rejting u javnosti Republike Srpske, ne na nuli, već u minus beskonačno, te da svi bježe od njega, što smatra pozitivnim.

“Ovo bi trebalo da zabrine sve one koji stoje iza njega, jer čak i da je izabran u skladu sa Dejtonskim sporazumom, a nije, njegova neobjektivnost i neprihvatanje od svih naroda i građana ne bi mu dozvolili da obavlja svoj posao nepristrasno”, poručio je Mazalica.

Prema njegovim riječima, treba nastaviti raditi na nalaženju odgovornih za odobravanje dozvola za Šmitov boravak, te na krivičnom procesuiranju po osnovu više krivičnih djela “kako bi se istjerali na čistac svi koji su učestvovali u ovoj ujdurmi i organizovanom kriminalnom poduhvatu”.

Šmit se juče u Banjaluci sastao sa biskupom Komaricom, objavio je OHR na društvenoj mreži nakon sastanka, a prethodne najave ovog događaja za medije nije bilo.

Vlasti Srpske su više puta poručile da Šmit nije dobrodošao u Srpsku jer ga nije imenovao Savjet bezbjednosti UN.

Šmit je prošle sedmice otkazao posjetu Banjaluci, a političke stranke iz opozicije su tada odbile sastanak s njim u Banjaluci.

Ostavite komentar: