Mazalica i Antonić osudili uništavanje auta novinara: Optužbe da iza ovog stoji vlast su ishitrene

09.03.2023. | 12:56

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Srđan Mazalica osudio je napad na vozila novinara EuroBlica i “Srpskainfo” Nikole Morače, portala “Buka” i njihovog urednika Aleksandra Trifunovića, te pozvao policiju da hitno rasvijetli ovaj slučaj.

“Napadi na imovinu Nikole Morače i Aleksandra Trifunovića se moraju hitno rasvijetliti i počinioci procesuirati. Ne doživljavam njih dvojicu kao prijetnju bilo kome, a optužbe da iza ovog napada stoji vlast su ishitrene i slične njima su se do sad nebrojeno puta pokazale neutemeljenim”, napisao je Mazalica na Tviteru.
Napad je osudio i bivši poslanik ove stranke, Momčilo Antonić, koji ističe da je i sam bio žrtva sličnog napada pred jedne od proteklih izbora.
“Grebanje automobila novinarima u službi je stvaranja atmosfere ugroženosti novinara u Republici Srpskoj. Takva atmosfera najmanje odgovara Dodiku, SNSD-u i vlastima u Republici Srpskoj. Osuđujem ovaj vandalski čin, jer sam i sam bio žrtva istog pred jedne izbore”, naveo je Antonić na Tviteru.