Marko Pavić podnio ostavku na mjesto predsjednika DNS-a

Marko Pavić je danas podnio neopozivu ostavu na funkciju predsjednika DNS, saopšteno je iz ove stranke.

Kako je navedeno, na ovaj potez Pavić se odlučio zbog zdravstvenih razloga i zato što bi mu dalje aktivnosti ugrozile zdravlje, pa i život.

– Želim da doprinesem razrješavanju problema koji prate DNS od saopštavanja rezultata posljednjih parlamentarnih izbora – naveo je Pavić.

On je zahvalio svim iskrenim članovima DNS-a na dobroj saradnji.

– Neka mi ne sude samo oni kojima sam ikakvo dobro učinio – naveo je Pavić.

I Dragutin Rodić podnio ostavku

Dragutin Rodić podnio je neopozivu ostavku na mjesto zamjenika predsjednika DNS-a i generalnog sekretara ove stranke zbog, kako je naveo, saznanja da je neopozivu ostavku podnio lider stranke Marko Pavić, te smatra da bi njegov politički rad u ovim okolnostima na navedenim stranačkim funkcijama bio bespredmetan.

– Više od 20 godina sam intenzivno sarađivao sa predsjednikom DNS-a, od 2004. godine kao generalni sekretar, a od ove i kao zamjenik predsjednika DNS-a – naveo je Rodić u ostavki koju je dostavio i Glavnom odboru DNS-a.

On je naveo da je gradio i sprovodio politike DNS koja je dovela do neprestanog rasta članstva, izbornih rezultata i broja glasova građana.

– To danas više nije ta politika, na sceni je borba za primat u stranci i to na način kako se to u DNS-u nikada nije dešavalo. Uvijek je to bila institucionalna politika po čemu smo bili prepoznatljivi – ocijenio je Rodić.

On je istakao da je sunovrat DNS-a počeo kada je stranka postigla najbolje izborne rezultate.

Rodić je zahvalio najbližim saradnicima, članovima DNS-a, biračima i poštovaocima politike ove stranke.

 

Izvor:(RTRS)

 Ostavite komentar: