“Manifestovano jedinstvo”: Predsjednica Srpske zadovoljna nakon sastanka sa Vučićem

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je za RTRS da je na današnjem sastanku rukovodstva Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izražen jedinstven stav – izašli smo iz okvira nametanja, smatramo da je to prevaziđena forma i da trebamo da živimo svoj puni demokratski kapacitet.

“To znači da naše institucije rade sve poslove za koje su zadužene po Ustavu i zakonima i da nema mjesta nikakvim neizabranim strancima, posebno upitno izabranim strancima i onima koji su se pokazali kao lobisti sarajevske politike”, istakla je predsjednica Srpske.
Ona je dodala da je izuzetno važno političko razumijevanje, te da je na sastanku sa Vučićem manifestovano jedinstvo i jedinstven stav da je Republika Srpska dejtonska kategorija, da treba neometano da funkcioniše i živi svoj administrativni, politički i ekonomski život, te da su “bonska ovlaštenja” prevaziđena i vrlo upitno donesena.
Predsjednica je istakla i da je nametnuta odluka odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka izazvala političku krizu u BiH.
Ona je naglasila da Srbija čitav niz godina pokazuje veoma konstruktivnu ulogu kada je u pitanju Republika Srpska, uz svu podršku u ekonomskom i finansijskom smislu.
“Veliki projekti su ono za šta smo mi posebno zainteresovani… uvijek je dobro znati da postoji opredijeljenost Srbije da zajedno učestvujemo u tim projektima”, navela je predsjednica Republike Srpske.

Ostavite komentar: