Mandić dao ostavku na sve funkcije u PDP-u: Iznio niz optužbi na rad Jelene Trivić

Povjerenik za Opštinski odbor PDP-a Foča Zoran Mandić dao je ostavku na sve funkcije u ovoj stranci i poslao otvoreno pismo predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću u kojem je iznio niz optužbi na rad kandidata za predsjednika Republike Srpske Jelene Trivić.

Mandić je naveo da je razočaran radom Trivićeve, zamjerio joj je što zanemaruje Hercegovinu u svojim predizbornim tribinama, te što se ponaša kao da je član SDS-a, a ne PDP-a, objavio je ATV.

On je naglasio da, kao osoba koja se cijeli radni vijek bori protiv kriminala, ne može sebi da dopusti da bude naivan i da povjeruje u iskrene namjere da je Trivićevoj prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, a da na predizbornim skupovima na Romaniji rame uz rame sjedi sa licima za koje se osnovano sumnja da se dovode u vezu sa ozbiljnim krivičnim djelima.

Mandić je u otvorenom pismu naveo da je već duže vrijeme suočen sa pojavama koje su ozbiljno dovele u sumnju ispravnost njegovog angažovanja u PDP-u.

“Ta dešavanja su došla do kulminacije u predizbornoj kampanji, a mene kao čovjeka koji sam se čitav život trudio da očuvam lični kredibilitet i dostojanstvo dovela u poziciju da ne mogu dalje da se asociram sa takvom politikom i takvim ponašanjem”, istakao je Mandić.

Analizirajući plan održavanja tribina PDP-a i predsjedničkog kandidata Trivićeve u Izbornoj jedinici devet, on je naveo da bi se prije moglo zaključiti da je ona kandidat SDS-a.

“Tačnije, Jelena Trivić učestvuje na zajedničkim tribinama PDP-a i SDS-a samo u Trebinju i Gacku, s tim da je Gacko uvršteno u plan nakon što je Radojica Antunović zaprijetio da će izaći iz kampanje ako bude PDP zaobiđen u Gacku od strane Jelene Trivić, kako je bilo prvobitno planirano. Jelena Trivić još ima samostalne tribine u PDP-a u Rudom i Čajniču. U ostalim opštinama, u Foči, Višegradu, Nevesinju, Ljubinju, Berkovićima, Bileći planirala je nekakve kafe sa građanima, dok u Kalinovniku i Novom Goraždu izgleda nije imala vremena ni za kafu. Uglavnom, u većini tih opština će učestvovati na samostalnim tribinama SDS-a. Da sam htio da radim kampanju i pomažem SDS-u, onda bih bio u toj stranci ne u PDP-u”, istakao je Mandić.

Ako bi sabrali rezultate sa lokalnih izbora 2020. godine, naveo je on, može se izvesti zaključak da bi SNSD imao tri poslanika, SDS jedan, DNS jedan, SP jedan i posljednji sedmi direktni mandat pripao bi PDP-u.

“Ako se tu uzmu ambicije i realne šanse Nebojše Vukanovića onda se stvara logična pretpostavka da će SDS u ovoj izbornoj jedinici do drugog mandata najlakše stići preko uzimanja glasova od PDP-a. To je legitimni interes SDS-a, ali postavlja se pitanje da li vrijedi obećavati građanima Foče izgradnju putne infrastrukture, razvoj drvne industrije i druge projekte koje smo usaglasili sa rukovodstvom stranke, kad nas to rukovodstvo u samoj predizbornoj kampanji žrtvuje. Takođe se stiče utisak da je samoj Jeleni Trivić kampanja u Hercegovini teret i da je tu više zbog SDS-a. Žrtvovanje svoje političke partije u Hercegovini je najbolji primjer njenog odnosa sutra kao predsjednika Republike Srpske prema Hercegovini uopšte”, naveo je Mandić.

On je istakao da, kao čovjek koji je sav radni vijek proveo u borbi protiv kriminala, ne može sebi da dopusti da bude naivan i da povjeruje u iskrene namjere da je Trivićevoj prioritet borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da na predizbornim skupovima na Romaniji rame uz rame sjedi sa licima za koje osnovano sumnjamo da se dovode u vezu sa ozbiljnim krivičnim djelima, a što je on “lično znao jer se upravo protiv tih organizovanih kriminalnih grupa borio”.

“Tako nešto kao čovjek sebi ne mogu da dopustim i da učestvujem u dovođenju na vlast istih onih koje sam ne tako davno hapsio. Kada se prisjetim konferencija za štampu Jelene Trivić i Milana Radovića meni je prilično jasno da se u stvari radi o interesnoj grupi kojoj su partije samo poslužile za kandidaturu, a iza koje pitanje je ko stoji, ko je finansira i kakve su joj namjere”, naveo je Mandić.

S obzirom na to da su se svi vodeći ljudi u PDP-u, osim Draška Stanivukovića, obezbijedili na kompenzacionim listama i da tolerišu ovakvo ponašanje i politiku Trivićeve, a da njegova upozorenja, kako je istakao, nisu shvaćena ozbiljno, Mandić je naveo da zbog toga podnosi ostavku na članstvo u GO PDP-a, Skupštinskog odbora PDP-a Foča i uopšte na članstvo u PDP-u.

Ostavite komentar: