Majkićeva o potezu Crne Gore: Sramni korak uperen protiv cijelog srpskog naroda

Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić ocijenila je da su kao bomba odjeknuli sinoćnje izglasavanje u crnogorskom parlamentu rezolucije o Srebrenici i smjena ministra pravde Vladimira Leposavića i poručila da se ova izdaja ne može zaboraviti.

“Sada kada su najveći svjetski autoriteti počeli da osporavaju događaje u Srebrenici iz prethodnog rata, crnogorski parlament se odlučio na ovaj sramni korak uperen protiv cijelog srpskog naroda”, istakla je Majkićeva u izjavi za Srnu.

Prema njenim riječima, žalosno je u šta su se pretvorili snaga i energija višemjesečnih litija za koje se očekivalo da će roditi neku novu Crnu Goru, o kojoj je pjevao Njegoš.

Majkićeva je naglasila da je zato Srbima teško prihvatiti da se samo za jedno veče izglasavanjem ove sramne antisrpske rezolucije Crna Gora vratila na put koji joj je zacrtao aktuelni predsjednik Milo Đukanović.

“Danas kada su sve ale krenule na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod izdaja je najsnažnija stvar koja se jednom narodu može učiniti i nikada se ne može zaboraviti”, poručila je Majkićeva.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć Rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Ostavite komentar: