Lukašenko poručio Dodiku: Šteta je što se rijetko srećemo, ali dobro je da smo se sreli u pravom trenutku

Bjelorusija sa BiH može postići mnogo više u razvoju odnosa, rekao je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Bjeloruski šef države istakao je da mu je drago što je dočekao Milorada Dodika u Minsku, koga je sreo prije 19 godina.

“Šteta je što se rijetko srećemo, ali dobro je da smo se konačno sreli u pravom trenutku”, istakao je Lukašenko.

“Mi pomno pratimo razvoj BiH. Vi znate moje mišljenje o bivšoj Jugoslaviji, o situaciji koja se razvila u bivšim republikama. Imali smo dobre odnose sa Jugoslavijom. Imamo dobre odnose sa Srbijom. Imamo odnose sa BiH, ali to nije dovoljno. Možemo mnogo više. I u tom smislu, vaša posjeta je veoma važna”, rekao je Lukašenko, objavljeno je na zvaničnom sajtu predsjednika Bjelorusije.

Predsjednik Bjelorusije smatra da je sport dobar razlog za susret. On je skrenuo pažnju na uspješan razvoj sporta u postjugoslovenskom prostoru.

“Mi učimo od vas u različitim sportovima. Mnogi sportisti nastupaju u Bjelorusiji, treneri dolaze da podijele svoja iskustva. I sport je uvijek bio preteča svijeta i dobar razlog za posjetu Bjelorusiji”, rekao je Lukašenko.

S druge strane, Milorad Dodik je istakao da cijeni napore bjeloruskog lidera da zemlju učini stabilnom i prosperitetnom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH podijelio je svoje utiske o posjeti Minsku. Prema njegovim riječima, glavni grad Belorusije je lijep i čist grad. Milorad Dodik je posebnu pažnju posvetio stabilnom razvoju zemlje.

 

Izvor:(ATV)Ostavite komentar: