Lukač odgovorio na prozivke iz opozicije: Ja nikome ne okrećem leđa, niti udaram u leđa

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas na Jahorini da je njegova obaveza, kao ministra, da poštuje odluke Narodne skupštine Republike Srpske i da će se tako i ponašati.

Na pitanje novinara da li podržava zabranu djelovanja Agencije za istrage i zaštitu BiH i Obavještajno-bezbjednosne agencije na teritoriji Republike Srpske i formiranju istih u Srpskoj, Lukač je odgovorio da su to subjektivna pitanja.

“Ne radi se uopšte o tome da li ja nešto podržavam ili ne. Čuli ste stav Republike Srpske, a čućete i Narodne skupštine. Moja obaveza je da poštuje njihove odluke”, rekao je on.

Na pitanje da li je tačno da se neki ministri u Vladi Republike Srpske nisu saglasni sa izradom novih zakonskih rješanja o vraćanju nadležnosti, Lukač je rekao da to pitanje treba uputiti ministrima koji kažu da nisu saglasni.

“Ja sam član Vlade i radim sve ono što Vlada izglasa na svojim sjednicama”, dodao je Lukač.

On je rekao da opozicija priča svoje priče i da ima pravo na svoje mišljenje i konstatacije, kao i svi drugi koji učestvuju u političkom životu.

“Ja nikome ne okrećem leđa, niti udaram u leđa. Ono što radim, radim otvoreno i svoje mišljenje iznosim otvoreno, a ne iza leđa i po kuloarima”, istakao je Lukač.

Naime, narodni poslanik Nebojša Vukanović se na svom blogu raspisao o “nastavku rata unutar SNSD”, nakon što se Lukač juče u Banjaluci sastao sa zamjenicom ambasadora SAD u BiH, Deborom Menuti. On je to je okarakterisao kao novi šamar lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Ostavite komentar: