“Logično je”: Špirić očekuje da se stranke iz Sarajeva posvete traženju rješenja

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić očekuje da političke partije iz Sarajeva koje likuju i pozdravljaju nametnute odluke visokog predstavnika budu posvećene traženju rješenja za izlazak iz trenutne situacije.

Špirić je rekao Srni da je logično da poslije zajedničkog sastanka lidera političkih partija iz Republike Srpske i odluke proširenog Kolegijuma Predstavničkog doma ne bude održana ni zakazana sjednica Doma naroda parlamenta BiH.
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH /PSBiH/ Bakir Izetbegović obavijestio je delegate da je odgođena za četvrtak, 29. jula, zakazana sjednica ovog doma.
Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.
Lideri svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj odbacili su na jučerašnjem sastanku svako nametanje na nivou BiH, a srpski predstavnici od danas neće učestvovati u radu na nivou zajedničkih institucija BiH.

Ostavite komentar: