Lijepljenjem prvog plakata: Stranke u Srpskoj obilježile početak izborne kampanje FOTO

Tačno 30 dana prije opštih izbora u Bosni i Heregovini počela je predizborna kampanja. Političke partije u Republici Srpskoj i njihovi zvaničnici obilježili su početak kampanje lijepljenjem prvih plakata.

Centralno mjesto u Srpskoj sa kojeg su političke stranke odlučile da otpočnu svoje kampanje je tradicionalno banjalučki Trg Krajine, koji je od jutros ispunjen štandovima partija i partijskim članovima, kao i prostor kod Banskog dvora.

Zvaničnici SNSD-a lijepljenjem prvog plakata kod Palate Republike obilježili su početak kampanje Gradskog odbora Banjaluka. Ovom prilikom kandidat ove partije za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik istakao je kako vjeruje u sigurnu pobjedu SNSD-a.

“Željka i ja smo siguran i provjeren tandem, to svjedoče i naša postignuća do sada, očekujem pobjedu na izborima”, poručio je Dodik.

Zvaničnici SNSD-a

U SDS-u su odlučili da izbornu kampanju počnu stranačkom konvencijom u Bijeljini, odnosno u etno-selu “Stanišići”.

Lider ove partije i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Mirko Šarović je ovom prilikom istakao da je ovo “istorijski trenutak za SDS”.

“Uvjereni smo u pobjedu. U ovih mjesec dana kampanje predstavićmo svoj program. Ovo je borba između politike krize i patriotske politike. Republika Srpska je iznad svega”, rekao je Šarović.

Konvencija SDS-a u Bijeljini

Iz Banjaluke u političku kampanju takođe neće krenuti ni kandidat PDP-a za Predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić, koja će poslije popodne u Brčkom prisustvovati zvaničnom otvaranju kampanje ove partije.

Predsjednik ove partije Branislav Borenović prije Brčkog prisustvovao je predstavljanju kandidata PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri na Trgu Krajine, zajedno sa predsjednikom Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draškom Stanivukovićem.

Stanivuković je ovom prilikom rekao je da će političkim protivnicima “zadati ključne golove” najboljim programom obnove za cijelu Republiku Srpsku.

Zvaničnici PDP-a

“Pred nama je 30 dana važne utakmice i spremni smo da igramo”, poručio je Stanivuković i dodao da smatra da Srpska treba da se brani, kao što kaže i slogan, nacionalno, ali i iznutra od svih negativnih pojava.

Prvi su u avanturu, upravo na Trgu Krajine još u deset časova, krenuli u koaliciji okupljenoj oko Narodne partije Srpske (NPS), a predsjednik ove partije Darko Banjac, nakon simboličnog lijepljenja prvog plakata, izrazio je uvjerenje da će ova stranka na predstojećim opštim izborima ostvariti rezultat koji će joj omogućiti da u Narodnoj skupštini Republike Srpske ima klub poslanika, odnosno da će imati četiri mandata.

“Naša koalicija okupljena je oko politike koja se zove Republika Srpska, a koju će u narednom periodu predstavljati budući predsjednik Srpske Milorad Dodik i budući srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović”, rekao je Banjac.

Sa Trga Krajine obratio se i Goran Selak, koji je ispred Socijalističke partije Srpske (SPS), nakon lijepljenja prvih plakata čime je zvanično počela predizborna kampanja ove stranke, pozvao na fer i poštenu kampanju.

Goran Selak SPS

“Potrebno je ponuditi one programe i politike koje će narodu omogućiti da bolje živi”, istakao je Selak i napomenuo da se tokom kampanje ne treba “valjati u političkom blatu” i napadati porodice.

Predsjednik SP-a Petar Đokić je lijepljenjem prvog plakata takođe na banjalučkom Trgu Krajine ozvaničio početak predizborne kampanje, poručujući da ova partija želi očuvati kontinuitet politike razvoja Republike Srpske.

Petar Đokić SP

“Na prvom mjestu želimo ekonomski razvoj Republike Srpske za šta maksimalnu energiju mora uložiti svaki pojedinac koji će biti u institucijama. To će omogućiti da ekonomski rast Srpske bude vidljiv svake godine sve više”, rekao je Đokić novinarima.

Simboličnim lijepljenjem plakata nosioci liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i liste za Parlamentarnu skupštini BiH Slobodan Stanarević, zajedno sa kandidatima sa obe liste, zvanično su otpočeli predizbornu kampanju Demokratskog saveza – DEMOS u Čelincu.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović je rekao da će DEMOS voditi korektnu političku kampanju i da će nastojati da adekvatnno predstavi svoje politike i svoje kandidate, koji su dokazani u svojim profesijama.

DEMOS u Čelincu

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić danas je otvorio predizbornu kampanju ove partije u prostorijama Glavnog odbora ove partije u Banjaluci, a tom prilikom istakao je da kampanja pod nazivom “Treći put za Srpsku” nije prazna priča, nego ozbiljan program koji će obezbijediti veće prosječne plate i penzije.

Nešić, koji je kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, rekao je da njihov program predviđa olakšice za privrednike, kao i povlastice za majke sa više i četvoro djece, dok će za 1.000 mladih izgraditi stanove kako bi ostali na ovim prostorima.

Nenad Nešić DNS

“Ne želimo da rušimo, nego da gradimo. Da povezujemo ljude i Srpsku, a jedino što ćemo rušiti su barijere”, izjavio je Nešić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

I Ujedinjena Srpska je danas ozvaničila početak izborne kampanje, postavljanjem i potpisivanjem prvog plakata na banjalučkom Trgu Krajine, na kom su se okupili kandidati i članovi Ujedinjene Srpske iz čitave Republike Srpske.

Ujedinjena Srpska

Plakat je prvi potpisao predsjednik Ujedinjene Srpske i nosilac liste za Narodnu Skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici 3, Nenad Stevandić, koji je tom prilikom rekao da iza Ujedinjene Srpske stoje rezultati, i da ima sposobne i dokazane ljude na listama koji će platformu Ujedinjene Srpske sprovesti u realnost.

“Ljudi se u Srpskoj moraju zapošljavati i imati bolje uslove da bi opstali”, rekao je Stevandić.

Srđan Banović, BL portal

 

Ostavite komentar: