Lider US zadovoljan rezultatima: Dodik ne može izgubiti, pojedine partije prerano slavile

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je, prema posljednih podacima ove stranke, kandidat SNSD-a Milorad Dodik pobijedio u trci za predsjednika Republike Srpske.

“U ovom momentu Dodikova prednost, prema našim podacima, veća je od 20.000 glasova u odnosu na PDP-ovog kandidata Jelenu Trivić. To je teško dostižno i, u skladu sa ovim što imamo, Dodik ne može izgubiti”, izjavio je Stevandić Srni.

On je ocijenio da su određene partije prerano organizovale određena “žestoka slavlja” i išle u javnost sa pretencioznim informacijama.

“Mislim da svi moramo prvo smiriti živce. Niko ne treba da napravi proglašenje i slavlje jer to može izazvati kontrareakciju. Dajte da budemo mirni i pametni”, poručio je Stevandić.

Stevandić je konstatovao da treba sačekati kompletne i zvanične rezultate Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

“Zato što stvorenu napetost treba riješiti dobijanjem stoodstotnih rezultata”, rekao je Stevandić i dodao da će Ujedinjena Srpska imati sigurno bolje rezultate u odnosu na prethodne opšte izbore, te će nastaviti trend napretka.

Kandidat SNSD-a Milorad Dodik dobio je u trci za predsjednika Republike Srpske sa 242.851 osvojenih glasova ili 48,80 odsto, pokazuju preliminarni rezultati koje je jutros objavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH. U BiH juče su održani opšti izbori.

Ostavite komentar: