Lider partije “tihuje”: Kako Branislav Borenović gleda na raskol u PDP-u

20.02.2024. | 20:30

Dok PDP potresaju sukobi najviših stranačkih funkcionera, Draška Stanivukovića, sa jedne, i Igora Crnadka i Milka Grmuše, sa druge strane, lider partije Branislav Borenović tihuje.

Na pitanje da prokomentariše pomenuti sukob, koji je uveliko ušao i u javni prostor, Borenović je izbjegao odgovor.

Poručio je da je „u toku proces priprema za lokalne izbore što podrazumjeva i predlaganje kandidata za grado/načelnike i odbornike u cijeloj Republici Srpskoj“.

– Pri čemu naša baza i lokalne organizacije PDP imaju izuzetno važnu ulogu. Sve ide svojim tokom, nekom očekivanom dinamikom i nema potrebe ni za kakvim javnim polemikama – rekao je Borenović za Srpskainfo.

On je dodao da je proces predlaganja kandidata od strane „baze PDP u toku, od svih struktura – mjesnih, opštinskih, gradskih do potvrđivanja u Predsjedništvu i Glavnom odboru.

– Sve ide nekom uobičajenom predizbornom dinamikom za ove izbore koji bi se trebali raspisati u maju, nadam se po novim izbornim pravilima. Naravno, formalno potvrđivanje svih naših kandidatskih lista je pred nama, u mjesecima koji dolaze, u skladu sa izbornim rokovima – istakao je Borenović, izbjegavši na taj način da se javno izjasni šta misli o očitom raskolu unutar PDP Banjaluka.

Oznake: Borenović, Raskol