Kusturić: Dok mi nabavljamo opremu, opozicija izmišlja afere VIDEO

Gostujući u emisiji ATV-a “jedan na jedan”, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić, kazao je da opozocija nema šta drugo, osim da sjedi u ćošku i izmišlja afere, pa im je tako sada pala na pamet nabavka respiratora u jeku pandemije virusa korona.

“Razumijem ja njihovu frustraciju, tih ljudi koji pričaju. Oni u posljednjih 20 godina sjede u ćošku i izmišljaju afere, a u principu, ne bave se ničim. Mi smo rekli svoje, a to što oni recikliraju svoje na svaka dva, tri mjeseca, zarad svojih nekih sitnih interesa slobodno neka to rade. Institucije rade svoj posao. Tužilaštvo je preuzelo predmet, a mi tvrdimo i danas, da ništa nismo radili nezakonito i obezbijedili smo svu opremu koja se koristi i koja će se koristiti. Tu se radi o brutalno izmišljenim stvarima, upotrebljavaju se podaci koji nisu tačni, ali neka drugi to dokazuje. Takve teme će trajati i za 20 i za mjesec dana. Ne možemo mi uticati na pravosudne organe kada će donijeti odluku”, izjavio je Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja pita se jedno.

“A zašto oni nisu, kada već tvrde da je plaćeno nepotrebno više, zašto samo jedan respirator nisu bilo gdje nabavili, platili koliko god da su platili, donirali jednoj instituciji, zbog čega nisu pokušali da nabave jedan respirator i da kažu koliko košta”, pita se Kusturić.

Kusturić je naveo da narod treba da ima zdravstvenu zaštitu kakva im je pružena, da ima određenu sigurnost, što je takođe osigurano od strane zdravstvenih institucija.
 

 

Ostavite komentar: