Krivokapić se sastao sa članovima Predsjedništva: Između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su u posjetu predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Izraženo je zadovoljstvo posjetom predsjednika Vlade Crne Gore i time što je za prvu posjetu regiji predsjednik Vlade Crne Gore odabrao Bosnu i Hercegovinu, a što pokazuje da su Bosna i Hercegovina i Crna Gora posvećene unapređenju regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa.

Nema otvorenih pitanja

Interes za jačanje regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa je izražen i u procesu pristupanja EU, te kroz regionalne inicijative i međunarodne organizacije.

Na sastanku je rečeno da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da je potrebno bilateralnu suradnju podići na najviši nivo, kroz razmjenu posjeta na visokoj i najvišem nivou saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o unapređenju saradnje u oblastima ekonomije i trgovinske razmjene, cestovne infrastrukture, te oblastima energetike, turizma, znanosti i kulture.

Kontrola granica

Sagovornici su se složili da je potrebno konkretizovati započete infrastrukturne i energetske projekte, te povećati saradnju u ekonomskoj oblasti i trgovinskoj razmjeni.

Pozdravljeno je potpisivanje dokumenata kojima se omogućava bolja kontrola granica i olakšava protok roba i ljudi.

Na sastanku je razgovarano i o pandemiji izazvanoj korona virusom i o aktivnostima koje se provode kako bi se ublažile posljedice pandemije, zaključeno je u saopštenju Predsjedništva BiH.

Ostavite komentar: