Krivične prijave protiv pet članova CIK-a! Kovačević: Neka Sud BiH pokaže da je sud

Centralna izborna komisija donijela je sramnu odluka na koju ćemo uložiti žalbu, poručio je sa današnje konferencije za novinare portparol SNSD-a, Radovan Kovačević.

Kako je objasnio, pavni tim SNSD-a dostaviće Sudu BiH žalbu i krivičnu prijavu protiv pet članova Centralne izborne komisije koji su priznali sporni listić za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, jer to do sada nisu mogli uraditi zato što je CIK-u trebalo 24 časa da objavi svoju odluke, rekao je Kovačević i napomenuo da je CIK odluku objavio prije 10-ak minuta.

“Oni su juče donijeli sramnu odluku tako što su prihvatili jedan očigledno nevažeći listić i proglasili ga važećim. Mi iz SNSD-a nikada nismo rekli nijednu pozitivnu riječ o ovom nezakonitom organu. Pa ni onda kada su objavili zvanične rezultate izbora. Juče smo svjedočili da je CIK ukrala i manipulisala izbornom voljom”, rekao je Kovačević.

Takođe je istakao da je jasno vidljivo da je sporni glasački listić nevažeći.

,,Možda je neko namjerno prekrižio PDP. Možda mu je neko naredio da glasa za njih. Iza ovog stoji gubitnička ekipa SDA i Željka Komisija. Očekujemo od Apelacionog suda da dokažu da nisu dio te zločinačke institucije i pokažu da su makar S od suda”, izričit je Kovačević.

Željka Pavlović, BL portal 

Ostavite komentar: