Krišto: Napad na sinagogu – napad na cijelo čovječanstvo

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto uputila je telegram saučešća izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu povodom terorističkog napada na sinagogu u Jerusalimu, ističući da je to udar na trajne vrijednosti slobodnog svijeta i cijelo čovječanstvo.

“Najoštrije osuđujem ovaj stravični čin ubijanja nevinih ljudi. Teroristički napad na sinagogu u Jerusalimu udar je na trajne vrijednosti slobodnog svijeta i cijelo čovječanstvo. Uvjerena sam da sada, više nego ikada prije, svi zajedno moramo biti ujedinjeni protiv svih oblika terorizma i nastaviti borbu za očuvanje mira i bezbjednosti u svijetu”, navedeno je u telegramu Krištove.

Krištova je u ime Savjeta ministara i lično ime izrazila duboko saosjećanje s bolom i patnjama porodica poginulih i ranjenih, kao i cjelokupnim izraelskim narodom.

Sedam lica je ubijeno, a deset ranjeno u oružanom napadu na sinagogu u Jerusalimu. Odgovornost za napad preuzeo je palestinski Hamas.

Na vjernike koji su izlazili iz sinagoge pucao je Alkam Kairi /21/, koji je ubijen u okršaju sa policajcima pri pokušaju bjekstva.

 

 

Ostavite komentar: