Kozarska Dubica “ne miruje”! Nakon nekoliko dana, opet promjene u skupštinskoj većini

Nakon turbulencija u lokalnoj skupštini, samo nekoliko dana trajala je skupštinska većina koju su u Kozarskoj Dubici formirali pet odbornika SNSD-a, te odbornici SDS-a, PDP-a, Socijalističke partije, DNS-a i SDA.

Na današnjem nastavku četvrte i redovne pete sjednice, devet odbornika SNSD-a jedinstveni, a skupštinsku većinu čine sa odbornicima NPS-a, NDP-a, Socijalističke partije i SDA. SDS, PDP i DNS, ponovo su opozicija. Međutim, skupštinsko zasjedanje je prekinuto.

Nastavak četvrte i redovno zasjedanje pete sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica, prekinuto je. Dvadeset odbornika skupštinske većine nije usvojilo dnevni red prošlog zasjedanja, koje je takođe bilo prekinuto, kao ni redovne pete sjednice.

“Nismo usvojili dnevni red zbog konsultacija koje moramo obaviti. Što se tiče NPS-a, sve ovo ej do sad bilo nepotrebno”, istakao je Željko Radonjić, šef kluba odbornika NPS-a u SO Kozarska Dubica.

Tokom današnjeg zasjedanja prisutni opozicionari u dubičkoj skupštini bili su nezadovoljni. Zahtjevi PDP-a, među kojima je prioritetno održavanje pete, pa tek onda nastavka četvrte sjednice, te javno izjašnjavanje svih odbornika o dnevnom redu redovnog zasjedanja su odbijeni. O ovom pitanju, skupštinska većina, bila je jednoglasna, a opozicija ponovo nezadovoljna.

“Stav kluba odbornika PDP-a je da se na ovaj način nastavlja farsa u dubičkom lokalnom parlamentu, da ovo ne vodi ničemu, da smo imali priliku ajde da tako kažem sredimo okolnosti i stanje u lokalnoj vlasti”, rekao je Čedomir Babić, šef kluba odbornika PDP-a u SO Kozarska Dubica

Nezadovoljstva nema u redovima skupštinske većina. Kažu da nastavljaju sa radom, a nesuglasice iz prošlosti su prevaziđene.

“Mi smo imali jedan konstruktivan sastanak sa načelnikom, dogovorili smo se o daljem radu, načelnik se stavio dalje na raspolaganje da radi za dobrobit građana i ne vidim tu ništa sporno”, istakao je Vladimir Rokić, predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica.

Načelnik opštine Kozarska Dubica nije prisustvovao današnjem zasjedanju lokalne skupštine. U telefonskom razgovoru je rekao da su razlog za odsustvo službene obaveze, te da će narednim zasjedanjima prisustvovati. U sali skupštine nisu bila ni dva odbornika DNS-a. Kažu da su razlog za odsustvo neodložive privatne obaveze, piše RTRS.

Ostavite komentar: