Kovačević tvrdi da je Dodik prvi izbor građana: Šarović radi šta mu kaže prijatelj Šmit

Građani na izborima pokazuju da je predsjednik SNSD Milorad Dodik njihov prvi izbor, jer vodi politiku kakvu oni žele da se vodi u ime Republike Srpske, izjavio je danas savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Kome je istekao rok trajanja određuje narod na izborima i moram da podsjetim predsjednika SDS Mirka Šarovića da za razliku od njega, za kojeg već 10 izbornih ciklusa narod kaže da ga ne želi, narod želi i bira Dodika više od 10 ciklusa, rekao je Kovačević, komentarišući izjavu Šarovića da je “aktuelnom srpskom članu Predsjedništva BiH odavno istekao rok trajanja.

Komentarišući izjavu Šarovića o predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, Kovačević je istakao da su Cvijanovićevoj uvedene sankcije jer nije podlegla prtiscima da odustane od Ustava Republike Srpske.

– Cvijanovićeva nije odustala od Ustava i onoga za šta su je izabrali građani, za razliku od Šarovića kojeg ćemo uvijek pamtiti po jednoj stvari – da je kao ministar u Savjetu ministara došao u Narodnu skupštinu i prijeteći kažiprstom svim poslanicima povišenim tonom rekao da neće njemu Republika Srpska da određuje kako će da se ponaša i kakvu će politiku da vodi – rekao je za RTRS Kovačević.

On kaže da je poznato da to Šaroviću određuje Sarajevo i strane ambasade i da, stoga, građani poručuju lideru SDS da je taj kojem je davno istekao rok trajanja.

Kovačević, koji je i portparol SNSD, odbaco je navode Šarovića da je SNSD doveo Biseru Turković na poziciju ministra inostranih poslovau Savjetu ministara, te da se veoma dobro zna da su postupci Turkovićeve u potpunosti suprotni svemu što ova stranka zastupa i čini.

– Znamo isto tako da Dodik napusti sjednicu Predsjedništva BiH kada kao izvjestilac dođe Turkovićeva i da smo otvoreno cijelom svijetu poručili da ona ne nastupa u ime BiH već isključivo u ime SDA – dodao je Kovačević.

On je naglasio da SNSD nema nikakvu koalicionu saradnju sa SDA, dodavši da je ova stranka izbor građana Republike Srpske i da kao takva sarađuje sa onima koji su izbor bošnjačkog i hrvatskog naroda, što je i jedini način na koji stvari u BiH mogu da funkcionišu.

– Za razliku od Šarovića, SDS i PDP, koji uz podršku Adila Osmanovića sa manjinskim kapacitetom biraju svoje ljude u Centralnu izbornu komisiju BiH ne bi li tu radili protiv Srba i protiv Republike Srpske, pa su tako i u Doboju i u Srebrenici poništavali rezultate na mjestima u kojima su pobjeđivali Srbi, a ostavljali i verifikovali one rezultate gdje su pobjeđivali Bošnjaci – rekao je Kovačević.

On kaže da građani i dalje vjeruju Dodiku i Cvijanovićevoj zato što su spremni da plate svaku cijenu da se bore za interese srpskog naroda za razliku od Šarovića, SDS i PDP koji su spremni da rade samo ono što im kaže njihov prijatelj i njihov mentor Kristijan Šmit i što im kažu u Sarajevu iz stranih ambasada.

Ostavite komentar: