Kovačević se obratio novinarima: Kandidati SNSD-a u velikoj prednosti

Kandidati SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, prema uzorku od preko 23 odsto obrađenih biračkih mjesta i glasova, vodi sa osvojenih preko 60 odsto glasova, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao da je kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović, na osnovu ovog uzorka, osvojio oko 35 odsto glasova.

“Radi se o ozbiljnoj prednosti, o jednom ozbiljnom trendu. Potpuno smo uvjereni da će taj trend da se očuva i da ćemo veoma brzo moći da proglasimo pobjedu Željke Cvijanović”, rekao je Kovačević novinarima u izbornom štabu SNSD-a u Banjaluci.

Govoreći o poziciji predsjednika Republike Srpske, Kovačević je rekao da je obrađeno oko pet odsto biračkih mjesta, ističući da kandidat SNSD-a Milorad Dodik ima preko 60 odsto osvojenih glasova, a da kandidat PDP-a Jelena Trivić oko 39 odsto.

“Radi se o ozbiljnom trendu, radi se o značajnoj prednosti koju naši kandidati imaju u već u ovom trenutku i evidentno je da ćemo veoma brzo moći da proglasimo pobjedu naših pojedinačnih kandidata, a kasnije i samog SNSD-a”, istakao je Kovačević.

Komentarišući izjavu potpredsjednika PDP-a Igora Crnadaka, Kovačević je rekao da Crnadak “jako dobro glumi i daje veoma optimistične podatke”.

Kovačević je, komentarišući izborne nepravilnosti, rekao da je SNSD juče imao oko 60 prijava protiv opozicionih kandidata i stranaka.

“Danas smo, takođe, imali mnogo prijava na njihovo ponašanje, kršenje zakona pravila i procedura. Već smo govorili o tome da su pokušali ponovo da stvore nemire i ekscese u Republici Srpskoj, da su lažno izvještavali o tome da je u Doboju navodno napadnut međunarodnu posmatrač”, istakao je Kovačević.

Govoreći o nepravilnostima na biralištu u Novom Gradu, Kovačević je rekao da su tu pronađeni popunjeni glasački lističi jednog opozicinog kandidata.

“Nama ne trebaju nikakve prevare, mi na svojoj trani imamo građane, narod Republike Srpske, to je sve što je nama potrebno. Mi ćemo zajedno sa svojim narodom ući u novu pobjedu i nastaviti da se borimo za bolji položaj i status Republike Srpske”, istakao je Kovačević.

Ostavite komentar: