Kovačević rekao da je Šmit gost u BiH: Incko bio posljednji visoki predstavnik

Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodika, rekao je da Dodik i ljudi iz SNSD-a neće narušiti dogovor o “srpskom jedinstvu”.

“Nama ne pada na pamet da mi ne dozvoljavamo donošenje odluka na taj način da nekome prepustimo da se donosi odluke u ime Bosne i Hercegovine, a da se mi sklonimo u stranu i da gledamo šta se radi i da se onda većinom radi na štetu Republike Srpske i srpskog konstitutivnog naroda. Mi mislimo da ne treba da dozvolimo, ni u međunarodnoj komunikaciji niti bilo gdje, da donosi odluke i govori o stanju u BiH bez nas”, istakao je Kovačević.

Izjavio je da je Bosna i Heregovina “u stanju permanentne krize”.

“Ovo je definitivno najveća politička kriza koja će očigledno da se proširuje i bude veća”, dodao je on.

Novog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita nazvao je “gostom” u BiH.

“Gospodin Šmit je čovjek koji je trenutno gost u BiH, jedan čovjek koji iza sebe ima zavidnu političku karijeru u Njemačkoj i to je to. Nije visoki predstavnik i u tom kontekstu sa njim ne možemo da sjednemo. S obzirom da za gospodina Šmita nije donesena nikava rezolucija u Savjetu bezbjednosti UN-a, da nije potvrđeno njegovo takozvano imenovanje u Savjetu bezbjednosti UN, mi se nalazimo u situaciji da je Valentin Incko posljednji visoki predstvnik u BiH i to je sva suština ove priče”, tvrdi Kovačević za N1.

Ostavite komentar: