Kovačević reagovao na Šarovićeve izjave: Dodik brani Ustav i Srpsku

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je Srni da Milorad Dodik nije Mirko Šarović pa da od bilo kud bježi.

Reagujući na Šarovićeve izjave u kojima navodi da je srpski član Predsjedništva “pobjegao sa posljednje sjednice i pustio druga dva člana da donose štetne odluke”, Kovačević je podsjetio da je Milorad Dodik tražio da Predsjedništvo BiH raspravlja i zauzme stav o situaciji u Ukrajini, a s obzirom da su druga dva člana Predsjedništva odbili da uopšte raspravljaju o toj temi, on je napustio sjednicu.

“Milorad Dodik nije pobjegao sa sjednice, kako to stalno pokušava da spočita Mirko Šarović. Prosto je nevjerovatno da Šarović kao neko ko pretenduje da bude značajan politički faktor nije saznao, ni sedam dana poslije, da nakon što je Milorad Dodik napustio sjednicu, ona nije ni održana, jer nije bilo mogućnosti za to”, istakao je Kovačević.

Ono što je isto tako očigledno, naveo je Kovačević, jeste da Mirko Šarović ne zna da bez obzira na to da li bi neko donosio odluke bez Milorada Dodika, da bi srpski član Predsjedništva BiH i dalje imao mogućnost da uloži vitalni entitetski interes i da konačnu riječ i konačan sud o svemu tome, u tom slučaju, daje Narodna skupština Republike Srpske.

Prema riječima Kovačevića, jasno je da Šarović ne zna da sjednica nije održana i da nikakava odluka o situaciji u Ukrajini nije donesena.

“Ali, ono što Mirko Šarović zna i što bi trebalo da objasni jeste zašto je njegov kadar LJubo Grković, tzv. efendija, koji je pomoćnik Bisere Turković, ministra inostranih poslova u Savjetu ministara, proslijedio nezakonitu i neustavnu instrukciju Željka Komšića. Jedino što bi Mirko Šarović trebao da odgovori jeste – zašto njegov kadar LJubo Grković učestvuje u ponižavanju Republike Srpske i u njenom preglasavanju”, poručio je Kovačević.

Ostavite komentar: