Kovačević posjetio radove: Uređenje ulice u centru Prijedora nije u predizborne svrhe

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević zamolio je Prijedorčane da ne zaborave kako je do nedavno izgledala Ulica majora Milana Tepića u centru grada i odbacio sve insinuacije da je njeno uređenje u svrhu predizborne kampanje.

Kovačević je danas posjetio mjesto završnih radova na uređenju ove ulice gdje su radnici preduzeća “Prijedorputevi” polagali posljednji sloj asfalta i čestitao izvođaču radova jer smatra da su posao uradili odlično.

“Molim javnost Prijedora da ne zaboravi kako je ova ulica izgledala do prije samo nekoliko mjeseci i želim da odbacim sve zlurade insinuacije da ovo radimo zbog predizborne kampanje jer smo sve ovo počeli da radimo u septembru kada nismo ni znali da ćemo imati izbore”, rekao je Kovačević.

Predstavnik “Prijedorputeva” Draško Gavranović rekao je novinarima da su u toku završni radovi koji bi trebalo da budu okončani narednih dana.

“Ostaje nam još da uradimo horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju. Nadamo se da ćemo sutra završiti i taj dio posla”, izjavio je Gavranović i dodao da će time ispoštovati sve rokove koje je pred njih postavio investitor – grad Prijedor.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić naveo je da je u ovoj ulici zamijenjena najprije toplovodna, a potom komunalna infrastruktura, tačnije vodovodna, kanalizaciona i sve cijevi površinske odvodnje.

Prema njegovim riječima, vrijednost projekta je oko 800.000 KM i u potpunosti ga finansira grad Prijedor.

“Bilo je i nekih nepredviđenih radova za zamjenu kanalizacione mreže koja nije bila predviđena projektom, što je donekle povećalo sredstva, ali ćemo mi na osnovu dobijene situacije nadzornog organa nastojati da se to uklopi u postojeći projekat”, rekao je Kabić.

Gradska uprava je ugovor sa izvođačem potpisala 23. avgusta, a radovi su počeli 6. septembra. Rok za završetak je bio 90 dana.

Otvaranje ove uređene saobraćajnice i predaja na upotrebu građanima Prijedora očekuje se naredne sedmice.

Ostavite komentar: