Kovačević poručio Stanivukoviću: “Dodikovu i politiku SNSD i određuju institucije RS”

Komentarišući izjavu poslanika PDP Draška Stanivukovića da lider SNSD Milorad Dodik “mora da shvati da NATO nije opštinski odbor SNSD i da se prema NATO ili bilo kojoj većoj sili u svijetu ne možete tako ophoditi”, Kovačević je rekao da Stanivuković isto tako treba znati da je razlika u dometu i značaju između njega i Dodika barem milion puta veća.

SNSD i te kako razumije odnos veličina između Republike Srpske i NATO i u potpunosti se ponaša u skladu sa tim, rekao je portparol SNSD Radovan Kovačević.

– Iako smo potpuno svjesni da je Republika Srpska na globalnom nivou mala, ona je za nas najveća i ono što odluči naš narod i naši građani, za nas je bitnije od želja bilo koje sile, ambasadora, izaslanika ili bilo koga drugoga – rekao je Kovačević.

On podsjeća da su posljednjih pet godina Srpsku na nivou BiH predstavljali gubitnici izbora i oni za koje su građani Republike Srpske rekli da ne žele da ih predstavljaju, a ponašali su se podanički, upravo kako Stanivuković danas predlaže SNSD.

– To je nešto što mora prestati i što su građani ubjedljivije nego ikada rekli na posljednjim izborima. Kome je odgovarao Igor Crnadak kada je izabran za ministra inostranih poslova, iako njegova stranka u parlamentu BiH nije imala nijednog jedinog poslanika, ili kome je odgovarao Mirko Šarović kada je prijetećim tonom govorio da neće njemu Narodna skupština govoriti šta će on da radi – upitao je Kovačević.

On kaže da je sa Miloradom Dodikom i SNSD-om konačno završeno vrijeme kada se politika Republike Srpske na nivou BiH određivala u Sarajevu i na raznoraznim bjelosvjetskim adresama, a samo ne u Republici Srpskoj i njenim institucijama.
– Upravo zbog toga i postoje ovoliki napori SDA i stranaca da se onemogući ulazak SNSD u Savjet ministara i da se po svaku cijenu sačuvaju poslušnici iz PDP i SDS u Savjetu ministara – rekao je Kovačević.

On ističe da, za razliku od Šarovića, SDS i PDP, SNSD i vladajućoj koaliciji iz Republike Srpske, uključujući i Milorada Dodika, uvijek će Narodna skupština i druge institucije Republike Srpske govoriti šta da rade i na koji način da se ponašaju i u Sarajevu i na svim drugim mjestima izvan Republike Srpske.

– Tako je potpis Nebojše Radmanovića, za koji je negdje čuo i mladi Stanivuković, bio u potpunosti u skladu sa stavom koji je usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odnosno sa Deklaracijom o strateškom opredjeljenju Republike Srpske u sistemu odbrane BiH, koju je Narodna skupština Republike Srpske glasovima svih stranaka usvojila 2005. Godine – podsjeća Kovačević.

On ističe da je u skladu sa stavom usvojenim u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas i politika Milorada Dodika, koji ne dozvoljava da se napravi ijedan novi korak ka članstvu u NATO u skladu sa promijenjenim stavom u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja je 2017. godine usvojila Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti.

 

Izvor.(SrpskaInfo)

 

Gepostet von BL Portal am Samstag, 7. September 2019Ostavite komentar: