Kovačević opleo po Trivićevoj: Nije iznenađenje da podržava ono što traže strane ambasade

22.09.2023. | 11:23

Niko nije iznenađen da Jelena Trivić podržava samo ono što od nje traže strane ambasade, a da ne podržava ono što želi narod i građani Republike Srpske, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Moram reći da vlast Republike Srpske ne vodi nikakvu neodgovornu i separtističku politiku, već politiku očuvanja Dejtonskog sporazuma, ustavnog poretka u BiH i prava i nadležnosti Republike Srpske koje nam na osnovu tog sporazuma pripadaju”, naveo je Kovačević za Srnu.

On je naglasio da je potpuno logično i očekivano da se i Jelena Trivić pridružila kampanji Sarajeva i dijela međunarodne zajednice koji borbu Srpske za očuvanjem njene pozicije i nadležnosti nazivaju nekakvim separatizmom i ugrožavanjem stabilnosti.

Kovačević je rekao da jedini koji su ovdje ugroženi jesu Republika Srpska i njeni građani koji su od Dejtona konstantno ugnjetavani i obespravljivani, ali to Jelenu Trivić ne zanima.

“Naravno da nije iznenađenje i da Jelena Trivić ne podržava skupove ‘Granica postoji’ jer su to skupovi sa kojih građani poručuju da neće dozvoliti dalje ugnjetavanje Republike Srpske i njenog naroda. Naravno i da Jelena Trivić, identično kao i u OHR i u Sarajevu, koristi termin međuentitetska linija iako u Ustavu BiH u članu 1.4 jasno piše – granica između entiteta”, istakao je Kovačević.

I na kraju, dodao je on, potpuno je logično da Jelena Trivić ne misli isto o Kristijanu Šmitu kao vlast i građani Republike Srpske.

“Samoproglašena predsjednica Republike i samoproglašeni visoki predstavnik i jesu pravo društvo”, rekao je Kovačević.

Trivićeva je za federalne medije, između ostalog, izjavila da se ne slaže sa organizovanjem skupova “Granica postoji”, jer nije dobro izlaziti na, kako je rekla, međuentitetske linije i davati signale tenzija.