Kovačević o suspenziji: Јoš jedan dokaz da na BHT-u nema mjesta za Srbe

Suspenzija i smjena glavne urednice informativnog programa BHT-a Јelene Radojević Kapor predstavlja još jedan dokaz da na BHT-u nema mjesta za Srbe, osim za “lojalne” poltrone koji su spremni čestitati i nepostojeće praznike, rekao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da je smjena Kaporove sramna i potpuno nedopustiva, prenosi RTRS.

Podsjećamo, jedina urednica iz reda srpskog naroda na BHT-a Јelena Radojević Kapor danas je suspendovana sa posla odlukom koju je potpisao generalni direktora BHRT-a Belmin Karamehmedović zbog, kako je navedeno, teže povrede službene dužnosti.

Na odluku o suspenziji i smjeni Jelene Radojević Kapor ranije je reagovao i predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

“Sinhronizovani napadi na srpske kadrove na BHRT-u koji se nažalost odvijaju uz prećutnu suglasnost članova Upravnog odbora BHRT-a iz Republike Srpske koje je imenovao SNSD, se očigledno nastavljaju. Suspenzija Jelene Radojević-Kapor je jedan u nizu incidenata u ovom javnom servisu. Podsjećam da i pravna služba BHRT trenutno radi bez rukovodioca, odnosno pomoćnika generalnog direktora BHRT za pravne poslove i ljudske resurse što je bila jedna od rijetkih srpskih pozicija na BHRT-u“, kazao je Šarović.

Ostavite komentar: