Kovačević o izmjenama izbornog zakona: Šmit nema pravo da nameće bilo šta

Portparol SNSD Radovan Kovačević rekao je na konferenciji za novinare da je Republike Srpska ponovo pokazala demokratski kapacitet i da su predstavnici opozicije imali plan da izazovu incidente.

Ono što možemo da primijetimo je da će izlaznost biti manja nego 2018. godine, ali uvjereni smo da će SNSD izboriti ubjedljivu pobjedu i to na svim nivoima. Takvi su nam svi podaci i izvještaji sa terena, kaže Kovačević.

“Ali, sve im je to uzalud, jer građani RS-a su se izdigli iznad toga, i glasaće za one koji ih uspješno vode”, poručio je Kovačević.

Na najave da će visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, kojeg ne priznaju vlade Rusije, Kine i vlasti Republike Srpske nametnuti izmjene Izbornog zakona rekao je da on nije visoki predstavnik.

“Naš stav znate o Šmitu, on nije visoki predstavnik i nema pravo nametati bilo šta, niti da se miješa u život BiH. Nijedan visoki predstavnik na osnovu Dejtonskog sporazoma i Aneksa 10 nema prava da bilo šta nameće. Naš stav je jasan. Nikada nećemo u RS-u pristati na nešto što se nameće. Tu su stvari jasne. Uz Međunarodnu podršku, bošnjački politički faktor je učinio sve da uništi hrvatski konstitutivni faktor i u velikoj mjeri učinili da se uništi i srpski konstitutivni faktor. To su stvari protiv kojih ćemo se boriti”,rekao je Kovačević.

Ostavite komentar: