KOSTAJNICA Kandidatu SNSD-a za načelnika opštine najviše glasova

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kostajnica Nikola Janjetović, prema preliminarnim rezultatima, osvojio je najviše glasova na lokalnim izborima 28,06 odsto, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Svjetlana Bajalica.

“Kandidat SDS-a Vladimir Ćopić osvojio je 26 odsto glasova, kandidat PDP-a Diana Čekić 25,81 odsto, dok je kandidat Socijalističke partije Marko Čolić osvojio 15,75 procenata glasova”, rekla je Bajalica. Prema njenim riječima, za načelnika opštine obrađeni su glasački listići sa svih 13 redovnih biračkih mjesta, dok je za nivo Skupštine opštine obrađeno 10 redovnih biračkih mjesta.

“Radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata u Kostajnici, OIK je zatražio od Centralne izborne komisije BiH odobrenje za otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića na tri biračka mjesta”, pojasnila je Bajalica.

Ona je dodala da su lokalni izbori u Kostajnici protekli bez većih problema i da izborni proces nije prekidan. Građani su mogli glasati na 14 biračkih mjesta, od kojih je 13 redovnih i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formirana su dva redovna mobilna tima i jedan kovid mobilni tim.

Na redovnim biračkim mjestima glasala su 2.673 birača, odnosno 56,34 odsto upisanih u redovni birački spisak. Nepotvrđeni glasački listići, kao i glasački listići iz mobilnih timova i oni koji stignu putem pošte obrađuju se u Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Ostavite komentar: