Košarac: Histerične reakcije dodatno jačaju volju da slavimo 9. januar

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da histerične reakcije vodećih bošnjačkih političara na veličanstvenu proslavu Dana Republike dodatno jačaju volju srpskog naroda da slavi 9. januar i čuva Republiku Srpsku.

“Histerija koja povodom proslave 9. januara vlada u sarajevskim medijima i unutar sarajevske političke čaršije predstavlja jasan dokaz o tome šta bi se Srbima dogodilo da nemaju Republiku Srpsku. Republika Srpska za sve Srbe, i u BiH, i u Srbiji, i svugdje u svijetu jeste simbol slobode i prava srpskog naroda da slavi svoje praznike, da upražnjava svoju vjeru, kulturu i običaje i da odluke o svojoj sudbini donosi u institucijama koje bira srpski narod”, rekao je Košarac Srni komentarišući reakcije bošnjačkih političara na jučerašnju proslavu 9. januara, Dana Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, bošnjačkim političarima posebno smeta činjenica da 9. januar jeste istorijski datum koji pokazuje da je Republika Srpska nastala mnogo prije potpisivanja Dejtonskog sporazuma, koji predstavlja njenu međunarodnu verifikaciju.

“Republika Srpska nastala je voljom srpskog naroda i srpskih predstavnika u tadašnjoj Skupštini srpskog naroda u BiH dva mjeseca prije neustavnog referenduma i neustavnog proglašenja nezavisnosti BiH. Republika Srpska nije proizvod i rezultat građanskog rata, kako to često tvrde u Sarajevu, već je rezultat političke volje predstavnika srpskog naroda u BiH”, poručio je Košarac.

On je dodao da jučerašnja proslava Dana Republike predstavlja potvrdu da je Republika Srpska trajna i vječna.

“Srpski narod želi da Republika Srpska postoji. To je naše pravo i to je činjenica koju bošnjački političari, ma šta radili ili govorili, ne mogu promijeniti”, poručio je Košarac.

 

Izvor:(RTRS)

 Ostavite komentar: