Korona presjek u Srpskoj: U bolnicama 270 osoba pozitivnih na opaki virus

U bolnicama u Republici Srpskoj zbog korona virusa hospitalizovano je ukupno 270 pacijenata, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru RS 68, a u opštim bolnicama 202.

Podaci Instituta za javno zdravstvo RS pokazuju da je, od ukupnog broja hospitalizovanih, na respiratoru 16 pacijenata. U UKC RS na respiratoru je 12, a u Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča po dva pacijenta.

U UKC RS na kiseoničkoj maski trenutno je šest osoba koje čekaju nalaz testiranja, dok 40 pacijenata ima srednje tešku, a desetoro njih tešku kliničku sliku, dok je 12 životno ugroženo. Na kiseoničkoj maski je 30 hospitalizovanih, saopštili su iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Na korona virus pozitivno još 109 osoba u RS, tri osobe preminule

Podsjćanja radi, u protekla 24 časa testiran je 431 laboratorijski uzorak, a korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 109 osoba u Republici Srpskoj. U ovom periodu, bitku sa opakom zarazaom izgubile su tri osobe.

Do sada je u  Srpskoj potvrđeno 5.020 slučajeva korona virusa, a preminulo je ukupno 176 osoba. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.375 osoba, a nadzor je završen kod njih 43.688, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: