Korona haos! Slovenija po sedmičnom broju preminulih u vrhu Evrope, a evo kakvo je stanje u BiH

Po statistici Oksford Martin škole, Slovenija je po nedjeljnom broju smrtnih slučajeva od virusa korona na prvom mjestu u Evropi sa prosječnim brojem od 23,23 pacijenta na milion stanovnika.

Statistički podaci pokazuju da je trenutno najteža situacija u jugoistočnoj Evropi, gdje se u vrhu liste nalaze Bugarska sa 19,86, Sjeverna Makedonija sa 14,88 i Bosna i Hercegovina sa 14,76 na milion stanovnika, prenosi portal 24ur.com.

Na toj listi Srbija se nalazi na 14. mjestu sa 8,1, a ispred nje su još i Mađarska sa 13,78 i Hrvatska sa 13,50 preminulih na milion stanovnika.

Kako se navodi, na početku pandemije, najveću nedeljnu smrtnost je imala Belgija sa 28,77 preminulih. Kada se radi o ukupnoj smrtnosti, najviše je pogođena Velika Britanija u kojoj je preminulo 3,6 odsto ukupnog broja obolelih, a sledi Italija sa 3,5 odsto.

Slovenija je od sredine novembra postala zemlja sa najviše preminulih u Evropi, ali je veoma teško reći da je na prvom mjestu, izjavio je epidemiolog Aleks Jakulin.Ostavite komentar: