Konstituisana Skupština grada: SNSD, DEMOS, SP i DNS čine novu većinu

U Zvorniku je konstituisana Skupština grada u kojoj će novu većinu činiti SNSD, DEMOS, SP i DNS sa ukupno 22 odbornika.

Zvornička Skupština u novom sazivu ima 13 odbornika iz SNSD-a, šest iz DEMOS-a, po tri iz SDS-a, Ujedinjene Srpske i Liste za Zvornik SDA-PDA, te dva odbornika iz SP-a i jednog iz DNS-a.

Za jednog odbornika čeka se pravosnažnost odluke o dodijeljenom mandatu, te je današnjoj sjednici prisustvovalo 30 odbornika.

Na sjednici su gradonačelnik Zoran Stevanović i odbornici dali svečanu izjavu, te je izabrano novo skupštinsko rukovodstvo.

Mensur Selimović (SDA) izabran je za predsjednika Skupštine, Siniša Mijatović (DEMOS) za potpredsjednika, dok je za vršioca dužnosti sekretara Skupštine grada izabran Zoran Đukanović.

Za zamjenika gradonačelnika izabran je Bojan Ivanović (SNSD), koji je i do sada bio na ovoj funkciji.

Gradonačelnik Stevanović čestitao je odbornicima i izabranim skupštinskim funkcionerima, te naglasio da se nastavlja rad, jer nije bilo ni prekida.

“Radimo svakodnevno, čeka nas puno projekata, Zvornik je jedna od sredina u kojoj se radi stalno i tim putem nastavljamo. Ko želi sa nama i ko je korektan dobro je došao. U koaliciju sa nama mogu i oni koji su imali svoje kandidate za gradonačelnika, jer smatram da su naučili nešto iz izbornog procesa i sagledali vlastiti politički kapacitet”, rekao je Stevanović.

Stevanović je istakao da i dalje treba raditi na stvaranju boljih uslova za život i činiti sve da se u ovom gradu sa puno energije ostaje i opstaje.

Zamjenik gradonačelnika Ivanović zahvalio je gradonačelniku za ukazano povjerenje, kao i lokalnom parlamentu koji ga je podržao.

Skupština grada imenovala je komisije za izbor i imenovanje, za statutarna pitanja i propise, budžet i finansije, te za primopredaju dužnosti.

Ostavite komentar: