Konačna riječ odbornika je “NE”: Rakić bez podrške za funkciju zamjenika gradonačelnika

Za zamjenika gradonačelnika Bijeljine na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada predložen je Miladin Rakić iz SDS-a, koji nije dobio podršku skupštinske većine.

Skupštinska komisija za izbor i imenovanja odbila je prijedlog gradonačelnika, uz obrazloženje predsjednika ove komisije Miroslava Milovanovića da za ovaj izbor nije postignut politički dogovor.

“Personalno, skupštinska većina nema ništa protiv i mogla bi podržati Rakića, ali i to je dio političkog dogovora koji nije postignut”, naveo je Milovanović. U desetom satu današnjeg zasjedanja tajnim glasanjem je odbijen prijedlog gradonačelnika za imenovanje Rakića na poziciju zamjenika gradonačelnika Bijeljine, a od 29 odbornika koji su glasali, osam je bilo za, a 21 protiv imenovanja za koje je potrebna natpolovična većina.

Pri izboru 17 stalnih skupštinskih radnih tijela, u kojima je ukupno 99 članova, dugo se diskutovalo o procentualnoj zastupljenosti stranaka, a predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Miroslav Milovanović objasnio je da je opoziciji pripalo 27 mjesta, što je više od traženih 25.

On je dodao da je pri izboru sedam članova Savjeta za sport, na koji je opozicija imala najviše prigovora, ispoštovana ranija praksa iz vremena kada je ta opozicija bila vlast i kada je predsjednik Skupštine grada bio Slaviša Marković iz PDP-a. Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević najavio je da će konstitutivna sjednica trajati maksimalno predviđenih 10 časova, odnosno do 20.00 časova.

Skupštinsku većinu u Bijeljini čini sedam odbornika SNSD-a, pet iz SDS Semberija, četiri iz Demosa, po dva odbornika Ujedinjene Srpske, SP-a i SDA i jedan iz Pokreta za Bijeljinu.

Ostavite komentar: