Komšić o posebnoj sjednici NSRS: Dodik javno ruši ustavni poredak BiH

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je u potpunosti normalizovao i učinio javno prihvatljivim rušenje ustavnog poretka, kazao je to predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarišući najavu Dodika da će pitanja državne imovine i VSTV-a staviti na dnevni red NSRS, javlja Anadolu Agency (AA).

“Skretanje političkog fokusa na razgovore o izbornom zakonu u Neumu, pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti. Naprosto je bizarno kalkulisati sa ograničenim izmjenama ustava i izbornog zakona dok kompletna vlast u drugom entitetu ruši ustavni poredak, a ako se ovako nastavi i sa Oružanim snagama BiH, te ako izostane odgovor institucija to će značiti kraj države kakvu sada poznajemo i uvod u događaje koje niko normalan ne priželjkuje, ali će to biti jedini način da se kidnapovanje institucija i antidejtonsko formiranje parainstitucija zaustavi”, rekao je Komšić.
Komšić je uputio jasan poziv nadležnim institucijama BiH.
“Pozivam Tužilaštvo BiH da konačno reaguje i zaustavi udar na institucije, kao i probosanske predstavnike u institucijama na razgovore i konsultacije vezane za institucionalni odgovor na separatističke aktivnosti”, rekao je Komšić.

Ostavite komentar: