Kompletan kabinet premijera FBiH mora u samoizolaciju

Nakon što je utvrđeno da je Fadil Novalić, premijer FBiH pozitivan na koronavirus, prema informacijama “Avaza” sada cijeli njegov kabinet mora ići u samoizolaciju.

S osobama koje ga čuvaju, a riječ je o pripadnicima Federalne uprave policije, radi se o više od 15 osoba s kojima je imao kontakte.

Ali, ukoliko se utvrdi da svi njegovi bliži saradnici imaju simptome, svi će morati biti testirani. Za sada se ne zna šta će biti s ministrima iz Vlade Federacije i imali iko od njih billo kakve simptome.

Pojedini su nam kazali da su iz medija saznali da je Novalić zaražen. On je bio na sjednici Vlade FBiH u četvrtak, ali tada nije imao simptome. Navodno, tek ih je dobio na Maršu mira povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici na kojem je bio dva dana.

Nama je rečeno da je simptome dobio tek na Maršu mira. Ostalo nam niko ništa nije rekao. Na Vladi je sve bilo u najboljem redu – rekao nam je jedan od ministara.

Inače, premijer Novalić i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić bili su 8. jula i u posjeti opštini Tešanj gdje su se susreli s načelnikom Opštine Suadom Huskićem i privrednicima.

Gepostet von BL Portal am Montag, 13. Juli 2020

 

 

Ostavite komentar: