Kolegijum SDA pozvao na hitno usvajanje budžeta i omogućavanje izbora

Kolegijum SDA osudio je odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena isključivo necivilizacijskim kriterijumom etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.

Vodeći ljudi te stranke pozvali su danas na hitnu implementaciju dogovora stranačkih lidera održanog u Lukavici, s ciljem usvajanja budžeta i održavanja izbora, kao i imenovanja novog ministra bezbjednosti te rukovodilaca državnih agencija u kojima je provedena konkursna procedura.

Na taj način, stav je stranke, deblokirali bi se procesi i osigurao fukcionalan rad državnih institucija i agencija, a redosljed imenovanja morao bi pratiti redoslijed isticanja mandata.

Kolegijum stranke osudio je odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena isključivo necivilizacijskim kriterijumom etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.

“Najbolji odgovor na ove nevjerovatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani Bosne i Hercegovine, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u bh. ljetovalištima i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma”, stav je SDA.

Izvor:(Avaz.ba)

 

 

Ostavite komentar: