Kojić o slučaju “Mahmuljin”: Razvlačenjem vještačenja kupuju vrijeme

Sud BiH u slučaju bišeg komandata Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakiba Mahmuljina i vještačenju dokumentacije postupa isto kao i u predmetu “Dobrovoljačka”, gdje se odlažu zakazana ročišta, smatra direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.

“Oni jednostavno kupuju određeno vrijeme. Na taj način žele da Mahmuljina drže na slobodi i pored pravosnažne presude”, rekao je Kojić za “Glas Srpske”.

On je naglasio da Sud BiH na ovaj način potvrđuje da je saučesnik u bjekstvu Mahmuljina, da oni jednostavno pokušavaju i traže način da zločinca amnestiraju u ovom konkretnom slučaju od izdržavanja zatvorske kazne.

“Potpuno je nevjerovatno da je nekome potrebno 30 dana da dostavi medicinsku dokumentaciju”, rekao je Kojić i dodao da je nevjerovatno i od samog vještaka da daje tolike rokove za dostavljanje dokumentacije.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, santitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Mahmuljin je po izricanju kazne napustio BiH i otišao u Tursku navodno na liječenje, umjesto u zatvor.

Ostavite komentar: