Ko mijenja Radončića?

U Kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije stigao je prijedlog za novog ministra bezbjednosti BiH, koji bi na tom mjestu trebao da zamjeni Fahrudina Radončića.
Iako su se proteklih dana u javnosti pominjala čak tri imena, Srpskainfo nezvanično saznaje da ni jedno od njih ne stoji u prijedlogu koji je stigao u Tegeltijin kabinet.

Prema nezvaničnim informacijama, predloženi kandidat nije član SDA i zaposlen je u jednoj od bezbjednosnih agencija u BiH.
S obzirom na to da je Radončić već najavio da se povlači iz postojeće koalicije na nivou BiH, može se zaključiti da predloženi kandidat nije član ni SBB.
Podsjećamo, Radončić je prije desetak dana podnio neopozivu ostavku na mjesto ministra bezbjednost i za to naveo tri razloga – afera “Respirator”, političke blokade oko rješavanja migrantske krize i nemogućnost međusobnih dogovora stranaka koje čine Savjet ministara BiH.

Nakon njegove ostavke u SDA su odmah počeli da tragaju za Radončićevim zamjenikom, pa su se u javnosti pojavila imena čak tri potencijalna kandidata.

Prvi je Mirsad Vilić, aktuelni direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Drugi je Hazim Rančić, zamjenik ministra finansija i trezora BiH, dok se kao treća opcija pominjao Adil Osmanović, bivši ministar civilnih poslova BiH i aktuelni parlamentarac.

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: