“Klasična farsa”: Govedarica tvrdi da je “Šume Srpske” razorila politika

Tvrdnja vlasti da će od sada u „Šume Republike Srpske“, koje je razorila politika jedne partije, umjesto stranačkih kadrova biti imenovani stručni ljudi, predstavlja još jednu farsu, izjavio je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Govedarica kaže da do smjene direktora organizacionih jedinica u ovom preduzeću nikada ne bi došlo da se nije digla prašina oko smjene direktorice šumskog gazdinstva u Vlasenici Tanje Nikolić, koja je u svom kratkom direktorskom mandatu uspjela da napravi jedno od najboljih preduzeća u Šumama Srpske.
On je podsjetio da je Nikolićeva za nagradu za dobre rezultate bila smijenjena što je jasan pokazatelj, navodi Govedarica, da kao takva nije bila po volji onih koji na resurse Republike Srpske gledaju kao na vlastiti plijen i plijen partije.
„Da bi zataškali smjenu Nikolićeve, Višković i družina su smijenili deset neuspješnih direktora. Dakle, deset za jednog. Da li to znači da će Vlada Republike Srpske sada fenjerom da traži još jednog uspješnog direktora koji predstavlja smetnju određenim moćnicima, kako bi ga smijenili i stvorili osnovu za smjenu novih deset neuspješnih direktora“, upitao je Govedarica.

 

Ostavite komentar: