Kalabuhov čestitao Dan pobjede nad fašizmom VIDEO

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, za RTRS govorio je ambasaor Ruske Fedracije u BiH, Igor Kalabuhov.

Kalabuhov je uputio srdačnu čestiku koju vam prenosimo u cijelosti:

– Dragi prijatelji, srdačno vam čestitam veliki praznik – Dan pobjede! Ovaj dan za nas je uvijek pun tuge, ali i radosti. Narodi Sovjetskog Saveza, zajedno s našim saveznicima, platili su ogromnu cijenu kako bi izvojevali pobjedu nad strašnom pošasti – fašizmom. Ali važno je da smo uspjeli da zaustavimo taj virus. To je neoboriva potvrda da dobrota uvijek pobjeđuje, zlo uvijek gubi. I u to sam siguran.

Danas je prilika da podijelimo s drugima ono što tokom ostalih dana častimo, čuvamo i njegujemo u tišini naših domova, u porodičnom krugu – a to je sjećanje i slavljenje naših dragih koji su nam prije 76 godina poklonili pravo na mir, slobodu i život. Na nama je da ova blaga, koja su bila toliko teško dobijena, sačuvamo i na njihovoj osnovi sagradimo ljepšu budućnost.

Istorija pokazuje da smo nesagledivo moćniji kada smo zajedno, dok neizvučene pouke koštaju mnogo. Neka nas ovaj veliki praznik podsjeti na to i da se više nego ikada posvetimo saradnji i jačanju prijateljstva na dobrobit svih i svakoga.

Srećan Dan pobjede! Srećan 9. maj – istakao je Kalabuhov.
Ostavite komentar: