Kakve “interesantne ponude” su stizale do Isaka: Dovoljno sam pismen da ne nasjednem

13.05.2024. | 19:32

Bilo je svakakvih razgovora, ali nikakve detalje ne želim iznositi, kaže ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Ramo Isak.

On odbacuje bilo kakvu mogućnost za prekompoziciju vlasti u FBiH koja bi podrazumijevala njegovo učešće u tome.

– Ono što je važno i što želim poručiti je da Vlada FBiH ostaje do kraja mandata i da gospodin premijer FBiH, Nermin Nikšić, veoma dobro i profesionalno radi posao, kao i ostali ministri u vladi i imaju moju punu podršku. Kada pružim ruku i kada nešto dogovorim, da je i na moju štetu ja to mijenjati ne želim. Čovjek jednom kada slaže i jednom kada izigra za mene nije čovjek i ne želim s takvim ljudima da imam odnos, ali isto tako ne želim da ja budem taj čovjek s kojim sutra niko neće željeti imati odnos – naglašava Isak.

“Veoma interesantne ponude”

Za ponude koje je dobijao Isak kaže da su bile „veoma interesantne“, te dodaje da ima direktne kontakte sa svima, ali ne želi reći od koga su stizale ove posljednje.

– Ja sam iste ili slične ponude imao i kada sam pravio ovu parlamentarnu većinu, na dan prije, ali sam ih i tada odbio. Evo i danas ih odbijam. Tada su mi govorili da ću biti ministar samo jedan mjesec i da ću biti prevaren kada završim posao za ove, ali ja sam presjekao to sa gospodinom Nikšićem i evo godina je ove vlade. Ne nasjedam ja… Vidite i ovo što se pojavilo u medijima i onda se prema meni krenulo s tim nekim ponudama. Meni niko ne treba dolaziti, niti razmišljam o bilo čemu. Premijer Nikšić ima moju punu podršku i to je moj prvi saradnik s kojim imam ekstra korektne odnose. Sve što smo dogovorili u interesu građana FBiH imao sam podršku – rekao je Isak.

“Kule i gradove”

Isak kaže da su mu nudili “kule i gradove”.

– A ovo što neko sada plasira da dolazim ja u pitanje, pa ti dolaze i nude lično meni “kule i gradove”, sve mi nude, ja sam dovoljno pismen da razumijem i te objave koje se tamo dešavaju, a i ponude koje dolaze prema meni. Znači, bile su interesantne ponude. Najveća pozicija u Vladi FBiH poslije premijera je ministar unutrašnjih poslova, a nudili su mi i druge veće pozicije – rekao je Isak, piše Avaz.

Na pitanje da li to znači da mu je ponuđena i pozicija premijera u nekoj budućoj vladi, Isak je odgovario da to nisu njegove riječi.