Kako se troši novac za smještaj migranata u BiH? VIDEO

Novac za upravljanje migrantskom krizom dolazi u BiH ali tim novcem, kao ni krizom, ne upravljaju institucije BiH, već međunarOdne organizacije koje niko u BiH ne kontroliše.

Prema zvaničnim podacima,dostavljenim Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara BiH,Evropska komisija od 2018.do danas za migrante je dala 89 miliona evra. Međutim ni jedan evro od tih 89 miliona nije uplaćen preko budžeta u BiH.

Sve su češće priče da se novac za migrantsku kruzu zloupotrebljava, što potvrđuje i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ali ističe da adresa za pitanja o tim navodnim zloupotrebama nije Savjet ministara. Novac za migracije ne troši se preko institucija BiH niti mi imao uvod u način trošenja, tvrdi Tegeltija, navodi BN TV.

Do adekvatnih informacija o novcu namjenjenom za migrantsku krizu ne mogu doći ni parlamentarci.Tvrde da dobijaju,kako kažu,poluinformacije,ali oni od odgovonosti ne amnestiraju Savjet ministara BiH.

U BiH je svaki dan sve više ilegalnih migranata s obzirom da ,očito nesmetano prelaze BH granicu, ali teško izlaze iz BiH, jer je Hrvatska,odnosno Evropska unija, za njih svoje granice zatvorila. Dolaskom proljeća očekuje se i povećan priliv migranata koji preko BiH žele u Evropsku uniju.
 

 

Ostavite komentar: