“Još nije gotovo, pokažimo da stojimo iza njega”: Prijedorčani organizuju skup podrške Pavloviću

09.10.2021. | 13:56

Grupa građana koja u Prijedoru organizuje sutra skup podrške skandaloznom gradonačelniku Daliboru Pavloviću, zalijepila je plakate po centru grada u kojima poziva građane da se okupe u što većem broju.

Na plakatu piše da skup podrške počinje sutra u 17 sati na platou ispred zgrade Gradske uprave u Prijedoru.

“Nemojmo dopustiti da ostavku pošalje CIK, još nije gotovo, pokažimo da stojimo iza njega”, ispisano je na plakatu. Sa ciljem da motivišu Prijedorčane da dođu na skup, organizatori su na plakatu ispisali i poruku “Mi smo ga birali”.

Na Fejsbuku je prvo formirana grupa Podrška Daliboru Pavloviću, a potom su njeni članovi došli na ideju da organizuju i skup podrške.

Oni navode da imaju pouzdane informacije da Pavlović nije potpisanu ostavku poslao u Centralnu izbornu komisiju (CIK) i zato svojom podrškom žele da ga spriječe da to uradi.

U prijavi za odobravanje skupa koju su organizatori predali u Policijsku upravu Prijedor, navedeno je da sutra očekuju oko 1.000 ljudi na skupu.

Podsjećamo, Pavlović je juče obavjestio javnost da će se povinovati zahtjevu stranačkog šefa Milorada Dodika koji je tražio da podnese neopozivu ostavku na mjesto gradonačelnika.

Dodik je taj zahtjev uputio nakon skandaloznih fotografija koje su ovih dana procurile u javnost, a na kojima prvi čovjek Prijedora navodno pijan i predoziran tabletama leži u toaletu pored WC šolje, prenosi Srpskainfo.

Pored fotografija, pojavila se i navodna prepiska koju je Pavlović imao sa jednom ženskom osobom, a u kojoj je prijetio da će se ubiti.