Još čekaju na liste iz CIK-a: Prva posebna sjednica NSRS pomjerena za četvrtak

Prva posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude održana u četvrtak, 1. decembra, odlučeno je danas na telefonskoj sjednici Kolegijuma parlamenta Srpske.

Kolegijum je prethodno ovu sjednicu bio zakazao za srijedu, 30. novembar, ali budući da Centralna izborna komisija /CIK/ još nije dostavila Narodnoj skupštini ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda Srpske kako bi sjednica mogla biti održana u srijedu, Kolegijum je danas pomjerio datum njenog održavanja, nadajući se da će CIK na vrijeme završiti svoje obaveze i da nije postojala namjera CIK-a da opstruiše rad Narodne skupštine.

Na predloženom dnevnom redu prve posebne sjednice je usvajanje izvještaja Komisije za izbor i imenovanje o mandatima narodnih poslanika, izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske i izbor potpredsjednikā Narodne skupštine Republike Srpske.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i izbor Administrativne komisije Narodne skupštine Republike Srpske, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Početak sjednice zakazan je u 12.00 časova.

Generalni sekretar parlamenta Srpske Boran Bosančić rekao je ranije Srni da je Centralna izborna komisija BiH dostavila Narodnoj skupštini ovjerene kandidatske liste za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a da nisu dostavljene ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda Republike Srpske.

Ostavite komentar: