Još 248 osoba zaraženo koronom u BiH: Šestoro se nije izborilo sa opakim virusom

U protekla 24 časa u Bosni i Hercegovini je potvrđeno 248 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.415 uzoraka, od kojih je 173 pozitivno na korona virus.

Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 151.939 uzoraka, a korona virus je potvrđen kod 17.206 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 13.197 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 282 pacijenta. Trenutno je aktivno 3.518 slučajeva pozitivnih na korona virus.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljena su četiri nova smrtna ishoda. Preminule su dvije osobe, muškarac iz Kaknja i žena iz Travnika, dok su dva smrtna ishoda iz proteklog perioda.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 491, i to 323 muškarca i 168 žena.

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 510 laboratorijskih uzoraka, a novi korona virus potvrđen je kod 72 osobe.

Prema mjestu prebivališta, 29 osoba je iz Banjaluke, pet iz Bijeljine, po četiri iz Bosanske Gradiške i Doboja, po tri osobe su iz Srpca i Čelinca, po dvije iz Višegrada, Gacka, Zvornika, Kneževa, Prnjavora, Stanara, Teslića i Foče i po jedna osoba je iz Bileće, Dervente, Istočne Ilidže, Bosanske Dubice, Laktaša, Lopara, Prijedora i Čajniča.

Preminula su dva muškarca iz Teslića i Gradiške.

U Brčko distriktu registrovana su tri nova slučaja zaraze korona virusom. Radi se o dvije ženske osobe 1973. i 1992. godište, te jednoj muškoj osobi 1997. godište. Jedna osoba je izliječena pa je ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze virusom korona devet, prenosi Klix.

Ostavite komentar: