Jerinić direktan: Članovi CIK-a narušavaju pravnu sigurnost, treba da podnesu ostavke

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić izjavio je Srni da Centralna izborna komisija (CIK) BiH od trenutka kada je izabrana narušava pravnu sigurnost.

Jerinić je naglasio da je, nakon ponovljenih izbora u Doboju, SNSD ponovo potvrdio da je najjača politička partija u Doboju, sa osvojenih 16 mandata u Skupštini grada i sa ubjedljivom pobjedom za gradonačelnika.

“Posljednje izjave iz SDS-a kojim najavljuju ponovno brojanje glasova su zadnji trzaji jedne ugašene političke opcije u Doboju. U prethodnih nekoliko dana cijela opoziciona svita boravila je u Doboju, ali ni to im nije pomoglo da se domognu tog jednog odborničkog mandata. SDS-u u Doboju nedostaje osam glasova za prelazak cenzusa, pa očekujemo da će CIK uvažiti njihove prigovore i naložiti ponovno brojanje glasova”, rekao je Jerinić.

On je dodao da će SNSD poslati svoje najbolje posmatrače na ponovno brojanje glasova i neće dozvoliti nikakve izborne manipulacije i prekrajanje volje građana.

“Svjesni smo da su članovi CIK-a produžena ruka SDS-a i da će učiniti sve da se domognu tog jednog žalosnog mandata”, naglasio je Jerinić. On je naveo da bi osnovni zadatak članova CIK-a trebalo da bude vraćanje pravne sigurnosti u izborni proces, ali oni ne da to ne čine, nego djeluju potpuno protivzakonito i samo sa jednim ciljem, a to je nasilna promjena volje građana.

“Članovi CIK-a treba da podnesu ostavke, jer su građanima Doboja, ali i Srebrenice, samo nanijeli ogromne troškove koji će rezultirati smanjenjem obima investicija i otvaranja radnih mjesta”, konstatovao je Jerinić.

Ostavite komentar: