Jelena Trivić poručila Kasipoviću: Vi ste državu sveli na v.d.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić upitala je ministra pravde Antona Kasipovića da li je kao ministar učinio bilo šta po pitanju toga da je trenutno 800 imenovanih v.d. direktora, a koliko je još službenika.

Kako je rekla, s obzirom da je to kršenje zakona, neophodno je da se prestane sa tom praksom.

Odgovarajući na poslaničko pitanje ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović kazao je da je njegov stav da se svaki proces završava konačnim izborom.

Trivićeva je istakla da Kasipović kao ministar, a ni kao potpredsjednik Vlade nije ništa učinio.

“Vi ste državu sveli na v.d. i to radite iz političkih razloga. Ti ljudi moraju da ispunjavaju političke želje, u suprotnom doviđenja! Tu praksu će neko morati da prekine. Vi ste iznijeli podatak da je to 800 kadrova, a ni tu nije kraj”, dodala je Trivićeva.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović, odgovarajući na poslaničko pitanje Jelene Trivić (PDP), u vezi sa tim problemom je kazao kako se zalaže da se ta praksa prekine, ali konkretno obećanje niti bilo kakav prijedlog, nije dao.

“Generalno sam za to da se proces izbora i imenovanja na bilo koju funkciju završava konačnim rasporedom jer statut vršioca dužnosti nije dovoljno dobar i na neki način otežava posao ljudima koji su imenovani. Moj lični stav je da se u okviru vođenja kadrovske politike svaki proces treba završiti imenovanjem i izborom zbog čega mislim da Vlada, ali i sve institucije, u narednom periodu treba da posvete značajan napor kako bi se to riješilo“, kazao je Kasipović.

Ostavite komentar: