Jelena Trivić o izjavi predsjednika Hrvatske o Srpskoj i 9. januaru: Sramna i skandalozna

Sramna je i skandalozna izjava Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, da je Republika Srpska trebala biti vojno uništena, smatra potpredsjednica PDP, Jelena Trivić.

Kako kaže, još sramniji je dio izjave u kojem se obrušio na Dan Republike, aludirajući da je to dan zbog kojeg su počeli ratni sukobi.

“Ovo dolazi u vremenu kada nam se od strane vladajuće strukture servira priča i stvara utisak putem medija po kontrolom režima da je Milanović prijatelj Republike Srpske. On možda jeste prijatelj Milorada Dodika, jer je Dodik agent hrvatskih interesa i njihov vjerni sluga. Brojni su primjeri koji to dokazuju, od zalaganja za treći entitet, preko slučaja Pelješkog mosta, predaje jasenovačke građe, nekonstitutivnosti Srba u kantonima sa hrvatskom većinom i mnogo toga drugog” napisala je Trivićeva na Fejsbuku.

Ponovila je da Dodik nikada nije radio za srpske nacionalne interese.

“Radio je za strance kada je prvi put dolazio na vlast i uz njihovu direktnu podršku to uspio. On je taj koji je pravio spiskove za sankcionisanje svojih političkih oponenata, kojima su tada uskraćivana osnovna ljudska prava, pravo na rad, oduzimana lična dokumenta. Nakon toga, Dodik mijenja ploču i počinje da jaše na priči o secesionizmu glumeći velikog čuvara Srpske.

Lažno srbujući, dok ti isti Srbi masovno odlaze iz Republike Srpske, Dodik sve vrijeme radi isključivo u službi hrvatskih interesa. Danas kada zbog loše i izolacionističke politike SNSD, Srpska ima sve manje prijatelja u svijetu, a među njima nam u tom nabrajanju navode Zorana Milanovića, jasno je da nam pored takvih prijatelja, neprijatelji i ne trebaju”, zaključuje Trivićeva.

Jelena Trivić je kandidat opozicije za jednu od dvije pojedinačne funkcije na opštim izborima ove godine.

Podsjećanja radi, Zoran Milanović je juče izjavio da je Srpska trebalo da bude vojno uništena 1995. kada je Hrvatska vojska bila na ulazu u Banjaluku. Međutim, on je poručio da se to nije desilo i da je Republiku Srpsku u Dejtonu, između ostalih, priznao i tadašnji hrvatski predsjednik, Franjo Tuđman.

Za Milorada Dodika je rekao da je sagovornik za rješavanje problema u BiH i da za njega glasa stotine hiljada Srba. Izdajnikom je nazvao svakoga iz Hrvatske ko bi u institucijama EU eventualno glasao sa sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: